אין דבר שיותר כיף לאכול לארוחת בוקר מאשר שקשוקה, נתחיל בכך שהכנה של שקשוקה הוא דבר פשוט וקל, מה שהופך אותה לארוחת הבוקר המושלמת.
כמו כן היא מכילה ביצים שגם הם טובים כארוחת בוקר.
הדבר היחיד שצריך להיזהר ממנו הוא השום, אם אתם יודעים שאתם בדרך ליום של פגישות והתרעות עם אנשים, תקצצו בכמות השום.
קיימים אין ספור של מתכונים לשקשוקה וכולם טובים, כל אדם אוהב להכין לו את השקשוקה כמו שהוא רוצה ורגיל.
בבקשה מתכון לשקשוקה שישאיר אותכם עם פה פתוח ובטן מלאה.
שקשוקה כמו ששקשוקה צריכה להיות, חריפה עם חצילים רק תזכרו להכין לחם טרי מראש.
מצרכים:
• 5 עגבניות גדולות מקולפות וחתוכות גס.
• 2 כפות רסק עגבניות.
• 5 שיני שום חתוכות לפרוסות עבות.
• 3 ביצים.
• 2 כפות גדולות של סחוג או כל סוג של חריף.
• שמן זית
• מלח, פלפל, פפריקה חריפה, מעט כמון.
• חציל חתוך לריבועים ומטוגן בשמן עמוק.
• אבקת זעתר.
• טחינה מוכנה לאכילה.
אופן הכנה.
• מוסיפים את שמן הזית למחבת בינונית ומחממים קלות.
• מוסיפים את השום, פפריקה וכמון ומטגנים מספר שניות.
• מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים הכול יחדיו.
• מוסיפים את הסחוג ואת העגבניות ומערבבים היטב.
• מבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור כ 20 דקות.
חשוב לזכור: מתכון לשקשוקה טוב לוקח זמן, אם תקצרו בזמנים תקבלו תוצאות פחות טובות.
• פותחים כאשר רואים שהרוטב מספיק סמיך.
• טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.
• מוסיפים את החצילים במרווחים שווים ולא מערבבים.
• שוברים את הביצים מעל החצילים.
• מפזרים מעט אבקת זעתר.
• בעזרת סכין מטביעים חלקים מהחלבון(הלבן) בתוך הרוטב.
• מכסים ומבשלים כ 5 דקות על אש נמוכה.
• מוציאים כאשר הביצים עדיין מעט רכות.
• מי שמעוניין בביצים קשות להמתין עוד מספר דקות.
• אחרי שמוכן מזליפים מעל הכול טחינה מוכנה ושמן זית.
בתאבון.
מתכון לשקשוקה - שקשוקה, מתכונים, טיפים ועוד...